Direct Wonen
Image default
Woning kopen

Waarom uw huis verkopen zonder makelaar het overwegen waard is?

Toe aan een nieuwe woning, maar wenst u eerst uw huidige woning te verkopen? Of misschien heeft u al wel een nieuw pand op de kop getikt en wil u snel en vlot uw huidige woning verkopen? Dan valt uw huis verkopen zonder makelaar zeker te overwegen. Er zijn tegenwoordig een heel aantal partijen die huizen, gronden en bedrijfspanden opkopen, met de bedoeling er een ander project op te zetten, te renoveren en weer door te verkopen of met een andere reden. Op die manier kan u uw woning verkopen en bespaart u heel wat.

Sneller dan verkopen met een makelaar

 

Onmiddellijk voorschot na bod & gratis schatting

Uw woning verkopen zonder makelaar gaat vaak een stuk sneller dan met. We bedoelen dan niet dat u zelf zoekertjes moet gaan plaatsen en dergelijke, maar dat u verkoopt aan een partij die gelijk een bod doet en uw woning onmiddellijk koopt. Op die manier schakelt u de makelaar en het tijdrovende proces dat daarmee gepaard gaat uit. Bovendien kost een makelaar inschakelen aardig wat centen en ook die commissie kunt u houden. Werkt u met een makelaar dan zijn er bezichtigingen, is er een koopdag en ga zo maar verder. Verkoopt u uw huis zonder makelaar en gaat u rechtstreeks in zee met een opkoper, dan maakt u het niet nodeloos moeilijk.

U kunt altijd nog een erkende vastgoedmakelaar om een schatting vragen, maar vaak krijgt u van de andere partij een marktconforme prijs. Zeker wanneer u snel cash nodig hebt om een andere aankoop te financieren, kan de optie om te verkopen zonder makelaar, ontzettend valabel zijn.

Onmiddellijk een marktconform bod & voorschot

Een overbruggingskrediet is dus en een huis verkopen, met of zonder makelaar kan tijdrovend zijn. Verkoopt u uw woning aan een opkoper dan stelt zich dat probleem niet. Na een eerste schatting krijgt u onmiddellijk een bod. Gaat u daarop in, dan wordt de transactie razendsnel afgehandeld. Werkt u op deze manier en dus zonder makelaar, dan heeft u vliegensvlug het geld op uw rekening staan. Ideaal als u snel geld nodig heeft om een nieuwe woning af te lossen. Misschien haalt u niet helemaal het onderste uit de kan, maar vaak wordt dit volkomen gecompenseerd door de kosten die u niet moet betalen.

Complete ondersteuning van A tot Z

Uw woning verkopen via een makelaar kan u heel wat werk besparen, maar niet elke makelaar levert een even goede service. Heel wat makelaars maken zich er gemakkelijk vanaf, waardoor u zelf heel wat administratie moet verrichten. Verkoopt u uw huis zonder makelaar aan een opkoper, dan wordt de volledige administratie uit uw handen genomen. Deze partijen zijn thuis in de administratie en hebben er zelf alle belang bij dat alles gesmeerd verloopt. Vaak krijgt u een vaste contactpersoon die u bij al uw vragen helpt. Heel wat van deze bedrijven doen dit kosteloos. Hier is dus geen sprake van een commissie.

Wenst u uw huis te verkopen zonder makelaar, dan kan dit perfect en zonder enig risico. Meer nog, het is een snelle manier om van uw woning af te geraken. Vaak kan u niet het maximale potentieel uit een woning of stuk grond halen, terwijl een externe opkoper daar wel de middelen voor heeft. Uw oor eens te luisteren leggen kan nooit kwaad.

https://www.sneluwhuisverkopen.be