Direct Wonen
Image default
Aanbiedingen

Rolstoelvervoer

Rolstoelvervoer biedt patiënten zowel voor als na ziekenhuisopname een hoogwaardige behandeling. Hun diensten beginnen en eindigen inderdaad aan het bed. Ze besteden plichtsgetrouw aandacht aan hun cliënten van en naar medische afspraken en bieden waar nodig hulp. Ze besteden ook aandacht aan cliënten die mogelijk andere medische problemen hebben door in de zuurstoftanks van hun voertuig te passen en vitale functies te bewaken, zoals de verbetering of verslechtering van een medische aandoening.

 Patiënten die rolstoelgebruikers zijn die in- en uitgetild moeten worden en hun stoel mechanisch in het voertuig geklemd moeten worden of die alleen op een brancard vervoerd kunnen worden.

Dit omvat: wandelen, fietsen, bus, trein, taxi of gemeenschaps- / vrijwillig vervoer; gebruik van mobiliteitsauto’s, gezinsliften, verzorgers, buren of andere ondersteunende netwerken; of een combinatie hiervan.

Een zorgvuldige planning van uw reis is essentieel. Lees van tevoren zoveel mogelijk over de route die u gaat nemen en zorg ervoor dat de gehele route voor uzelf of de rolstoelgebruiker toegankelijk is.

Het oppervlak van de oprijplaat: zorg ervoor dat deze een antisliplaag heeft om de tractie te bevorderen en uitglijden te voorkomen.

 Waarom zou ik een draaibaar autostoeltje kopen?

Tijdens het winkelen voor een rolstoelhelling wilt u zo goed mogelijk geïnformeerd worden over uw mogelijkheden. Hier is enkele belangrijke informatie die u moet weten wanneer u een oprit koopt die aan uw behoeften voldoet:

 De patiënt heeft de ondersteuning nodig van opgeleid transportpersoneel om te helpen bij het mechanisch in en uit het voertuig tillen.

Het verlagen van de vloer voor extra hoofdruimte.

Een rolstoelhelling biedt volledige vrijheid voor zowel lichamelijk gehandicapten als ouderen, doordat gebruikers zich veilig en vrij door het huis kunnen bewegen. Het is een kosteneffectieve en praktische oplossing om de mobiliteit te vergroten. Door een oprit te installeren, kunnen scootmobiel- en rolstoelgebruikers gemakkelijk trappen, deuropeningen, glazen schuifdeuren, douches of zelfs verhoogde platforms bereiken.

U heeft een aandoening waardoor u niet zonder begeleiding kunt reizen, zoals dementie of de ziekte van Alzheimer.

U kunt alleen iemand meenemen als deze een pre-autorisatie heeft en:

Draaibare autostoel

Het grote voordeel is dat uw voertuig vrijwel direct bij DIV kan worden aangemeld. De speciale voertuigregistratiedienst die zich bezighoudt met inschrijvingen, gegevens, verzekeringen, de FOD en nummerplaten. Het bedrijf kan ook direct een medische keuring voor uw voertuig laten uitvoeren. Zo verloopt de inschrijving goed en staat uw voertuig zonder poespas geregistreerd, wat ook verplicht is. Het voertuig kan probleemloos in gebruik worden genomen.