Direct Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat voor licht moeten je badkamermeubels geven?

Als je je badkamer gaat inrichten en nieuwe badkamermeubels uit gaat zoeken, denk dan ook eens aan de kleur en de lichtinval van je nieuwe badkamer. Je badkamer kan al een stuk donkerder of lichter worden aan de hand van de kleur van de inrichting. Denk aan volledig zwarte tegels.

Die laten de ruimte al minder licht aandoen dan de witte tegenhanger. Dan hebben we het nog niet eens over de eigenlijke lichten. Denk er goed over na: licht en sfeer haal je soms uit de kleinste details.

Lampen en natuurlijk licht: badkamermeubels combineren

Je kan je badkamermeubels natuurlijk ook op elkaar afstellen. Met een wat donkerdere badkamer zal je wat feller licht van de lampen wel kunnen gebruiken, zeker wat spiegelverlichting betreft. Maar vergeet ook niet dat je misschien nog wat natuurlijk licht kan opvangen vanuit een klein badkamerraampje. Kijk eens in welke richting je huis staat.

Als je veel natuurlijk licht kan opvangen door een badkamerraampje kan je overwegen om minder fel licht te laten installeren. Tegenwoordig zijn er ook zogenoemde regenboogdouches, waarin de douchekop oplicht in verschillende kleuren, al naargelang de temperatuur van het water. Niet alleen is dat een aparte ervaring, het kan ook bijdragen aan de benodigde belichting tijdens het douchen.

Sfeerlicht of functioneel licht: badkamermeubels die elkaar aanvullen

Als je een plezierbader bent, kan een ligbad niet ontbreken in jouw selectie aan badkamermeubels. Dan zal je wellicht een sfeerlamp in de badkamer willen installeren voor een ontspannen of romantisch bad. Maar als je de badkamer vooral als een functionele ruimte ziet, dan is het wel handig als je fel licht hebt om ook tijdens het douchen in de avond nog iets te kunnen zien. Combineren kan natuurlijk ook: je kan sfeerlampen bij de wasbak plaatsen en een grote functionele lamp in het plafond plaatsen.

https://www.badkamermeubelshop.be/