Direct Wonen
Image default
Tuin inrichting

Bescherm je brievenbus tegen vuurwerk

Het is vandaag 31 december. De laatste dag van het jaar. Heb jij je brievenbus nog buiten aan de wand van je huis hangen? Of staat deze voor aan de weg in je tuin? Dan zou ik als ik jou was, de brievenbus maar gauw veilig stellen. Want rond oudjaarsdag en nieuwjaarsdag worden er heel wat brievenbussen opgeblazen door vuurwerk. En denk niet dat het wel meevalt hoor. Want elke bus die in het oog staat loopt kans om opgeblazen te worden.

Brievenbus opgeblazen door vuurwerk

Wat is er leuk aan het opblazen van brievenbussen, zul je denken. Maar schijnbaar is dat heel erg leuk, want het gebeurd veel! Bij Yourmailbox.nl – een website dat alleen maar brievenbussen verkoopt, loopt de verkoop in januari wel 30% op. En laten we eerlijk zijn, dat is niet omdat iedereen het nieuwe jaar nou eens goed wil beginnen door een postkast aan te schaffen.

Brievenbus kapot verzekeringswerk?

Vaak vallen dit soort schades wel onder de verzekering. Maar wat een gedoe om dat allemaal weer te regelen. Je hebt ook nog kans dat je, als je al een wat oudere bus aan de weg had staan, alleen nog een fractie vergoed krijgt. Je kunt het er beter dan ook maar niet op wagen en beter voor safe gaan. Hoe? Dat leggen we je in de volgende alinea uit.

 

 

Wat doen tegen vuurwerk vandalisme?

Tegen vuurwerk vandalisme valt niet altijd wat te doen om dit te voorkomen. Echter als we het over je huisbrievenbus hebben, dan kun je wel maatregelen nemen. Als het kan, kun je het beste de brievenbus van je muur of van het statief af schroeven. En dan vervolgens je bus binnen neerleggen. Op 1 januari werken ze bij Postnl toch niet, dus kun je 2 januari je postbus weer terug plaatsten. Krijg je je bus niet van de wand of palen af? Dan zou ik er een zak omheen doen en deze strak om de bus heen dicht tapen. Je moet het ze vooral niet te makkelijk maken. Een bus vlakbij de weg nodigt uit om er vuurwerk in te steken. Heeft je brievenbus het onverhoopt toch niet overleefd? Dan kun je een nieuwe kopen bij onder ander YourMailbox.nl. Zij leveren heel snel zodat je niet lang zonder post hoeft te zitten.