Direct Wonen
Image default
Woningen

Slaapkamer makeover

Een slaapkamer is een plek om tot rust te komen. Echt tot rust komen begint natuurlijk met een opgeruimde slaapkamer. Maar tegenwoordig is een slaapkamer meer dan dat. Met deze slaapkamer makeover tips verander jij je slaapkamer in een oase van rust.

Slaapkamer inrichten

 

Laten we beginnen bij het begin: de indeling van je slaapkamer. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan want hoe bepaal je wat de beste plek is voor je bed, je kast en alle andere spullen? Welke kleuren ga je gebruiken en passen ze wel bij het interieur? Bij een kleine smalle slaapkamer is het verstandig om het bed in de hoek tegen de muur aan te zetten. Daarnaast is het slim om een bed te kiezen met lades om zo veel mogelijk ruimte te besparen. Heb je een grote slaapkamer? Dan zou je voor de klassieke indeling kunnen gaan, namelijk een groot bed tegen de muur in het midden van de kamer met twee nachtkasjes ernaast. Emob heeft een breed assortiment. Naast slaapkamermeubels hebben ze ook andere betaalbare meubelen van hoogwaardige kwaliteit.

Slaapkamer

Kleur van de muren

Gezelligheid en rust willen we ook graag terugzien in de slaapkamer. Kleuren hebben veel invloed op ons dagelijks leven en daarom is het erg belangrijk om van te voren goed na te denken. Er zijn ontzettend veel kleuren waar je uit kunt kiezen om de muren te verven, waardoor het soms lastig wordt om te bepalen welke kleur je je muur wil verven. Probeer zowel lichte als donkere kleuren op te nemen in je slaapkamer. Kleuren hebben invloed op hoe we ons voelen en ze prikkelen de zintuigen. Warme kleuren zoals rood en oranje zijn energieke kleuren en de kleuren paars, blauw en groen zorgen voor een kalmerend gevoel. Heb je een lege slaapkamer muur en weet je niet zo goed wat je er mee moet doen? Dan zou je kunnen overwegen om een galerijwand te maken met dierbare afbeeldingen zoals vakantiefoto’s of foto’s met familie en vrienden.

Verlichting in de slaapkamer

Waar licht is, is ruimte. Je kan ontzettend veel doen met licht. Een ruimte kan breder of smaller lijken door het licht op de juiste muren of vloer te concentreren. Sfeerverlichting is een goede toevoeging in je slaapkamer omdat het bepalend is voor de sfeer die je wil creëren.

Accessoires

Voor een finishing touch kan je een aantal accessoires toevoegen aan je slaapkamer zoals een kleed over je bed. Daarnaast kunnen de meubels opgefleurd worden met een mooie kandelaar of vaas. Zorg er wel voor dat de kleuren goed passen bij de stijl en muren.