Direct Wonen
Image default
Woning en Tuin

Allerlei leuke activiteiten met en in de zandbak

Een zandkasteel bouwen in de zandbak is iets dat kinderen haast vanzelf doen, als ze maar de juiste spulletjes daarvoor hebben. Zorg daarom voor emmers en potjes in allerlei maten waarmee ze direct aan de slag kunnen. Mocht je kind de gelukkige eigenaar zijn van een keukentje, dan is het extra leuk om dat naast de zandbak te zetten. Met de accessoires van het keukentje kan je kind ook leuk spelen in de zandbak. Op deze site vond ik zelf een mooie zandbak!

Schattenjacht die eindigt in de zandbak

Op jacht naar de schat is een spelletje dat kinderen altijd leuk vinden. Het is spannend, avontuurlijk, ze kunnen lekker bewegen en het grijpt hun aandacht. Verstop verschillende aanwijzingen in de tuin die de kinderen naar de zandbak leiden. In de zandbak treffen ze dan de speciale verrassing aan die volledig in het zand ligt begraven. Denk aan stickers, of tatoeages, een klein zakje chips enz.

Rivieren

Wanneer kinderen hun interesse in het stratencircuit beginnen te verliezen, gebruik dan de tuinslang om het zand nat te maken en de wegen onder water te zetten om rivieren te creëren. Dan is het natuurlijk wel extra leuk als er ook bootjes zijn om mee te spelen.

Overal modder

Maak een modderpoel van de zandbak. Maak met een tuinslang of enkele emmers water het zand in de zandbak nat. Wat zullen de kinderen verbaast en opgewonden tegelijkertijd zijn als ze van je krijgen te horen dat ze gerust in de modder mogen wroeten.

Bouwplaats

Graven en bouwen is een logische activiteit in een zandbak. Heb je vrachtwagens, tractoren en kranen? Haal ze dan tevoorschijn zodat de kinderen kunnen beginnen met het bouwen van enorme zandhopen euh… bouwwerken.

IJs en zand

IJs en zand zijn geen goede combinatie. Toch is het een leuke, ongekende activiteit voor kinderen. Vul bakjes met water en zet ze in de vriezer. Gooi vervolgens de ijsblokken in de zandbak en laat de kinderen ermee spelen. Het zand zal aan de ijsblokken blijven plakken en voorkomen dat ze te snel wegsmelten.