Direct Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoe meubelen te ontwerpen die in 2022 populair zullen zijn?

Om meubels te ontwerpen die in 2022 populair zullen zijn, moet men rekening houden met een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk om de behoeften en wensen van de doelgroep te begrijpen. Wat zoeken ze in meubels? Welke stijl hebben ze het liefst? Welke kleuren? Ten tweede moet men op de hoogte blijven van de huidige trends. Wat is op dit moment populair? Wat is in opkomst? Ten derde is het belangrijk om creatief te zijn en buiten de kaders te denken. Bekijk hier de Tuinmeubels kortingscodes.

Trends om te overwegen

De trends voor het komende jaar zijn enorm en gevarieerd, maar er zijn een paar belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw bedrijfsstrategie voor de komende maanden. Hier zijn enkele van de belangrijkste trends om in de gaten te houden in 2022.

kleuren

Er zijn verschillende meubeltrends om rekening mee te houden voor 2022. Een daarvan is de kleurentrend. Vroeger waren de meeste meubels neutraal van kleur, maar nu worden felgekleurde meubels steeds populairder. Dit is te zien aan zowel huis- als kantoormeubilair. Een andere trend is het gebruik van natuurlijke materialen. Meubels gemaakt van hout, metaal en andere natuurlijke materialen worden steeds populairder. Ten slotte is er een trend naar minimalistisch design. Meubels met strakke lijnen en eenvoudige vormen worden steeds populairder.

Materialen

In de meubelwereld zijn er altijd nieuwe materialen en trends om rekening mee te houden bij het inrichten van je huis. Een trend die zich tot ver in 2022 zal voortzetten, is het gebruik van natuurlijke materialen. Dit is te zien aan de populariteit van hout- en steenafwerkingen, die een ruimte een warme en rustieke uitstraling geven. Daarnaast kiezen steeds meer huiseigenaren voor meubels gemaakt van duurzame materialen, zoals bamboe of rotan.

Een andere trend om op te letten zijn multifunctionele meubels. Dit zijn meubelen die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden, zoals een salontafel met opberger of een bed dat omgevormd kan worden tot een bank. Dit type meubel wordt steeds populairder, omdat het extra functionaliteit biedt zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Functies

Dankzij internet is het gemakkelijker dan ooit om voorop te blijven lopen op het gebied van meubeltrends. Je hoeft niet langer te wachten op designmagazines of trendrapporten om een sneak peak te krijgen van wat hot is. Door simpelweg een beetje online te browsen, kunt u allerlei innovatieve ideeën en ontwerpen vinden die waarschijnlijk in de nabije toekomst populair zullen worden.

Stijlen

Het is moeilijk te geloven dat 2020 voor de deur staat. Terwijl we ons voorbereiden op het nieuwe jaar, is het belangrijk om rekening te houden met de meubeltrends die in 2022 populair zullen zijn. Sommige stijlen zullen tijdloos blijven, andere zullen komen en gaan. Hier zijn een paar van de belangrijkste trends om op te letten:

 

1) Natuurlijke materialen blijven populair, met een focus op duurzaamheid. Verwacht meer meubels te zien die gemaakt zijn van bamboe, kurk, teruggewonnen hout en andere duurzame materialen.

2) Gemengde metalen worden groot in 2022, met een voorkeur voor natuurlijke afwerkingen zoals messing, koper en brons.

3) Retro-ontwerpen maken een comeback, met een focus op moderne en Scandinavische stijlen uit het midden van de eeuw.

4) Geometrische patronen zullen groot zijn, zowel qua meubeldesign als accessoires.