Direct Wonen
Image default
Muur plafond en wand

De pracht van mozaïek tegels

Ben je op zoek naar bijzondere tegeltjes voor in je badkamer, woonkamer of keuken? Dan kies je natuurlijk voor de populaire mozaïek tegels. Deze tegels onderscheiden zich van andere tegels door hun kleine formaat. Door de volledige wand of vloer met mozaïek tegels te vullen, zorg je voor een natuurlijke én rustgevende sfeer in huis. Er zijn een heleboel verschillende mozaïek tegels verkrijgbaar, en dan hebben we het niet alleen over verschillende kleuren. De tegeltjes zijn namelijk ook verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten. Om je een beetje op weg te helpen, vind je hieronder drie verschillende soorten mozaïek tegels. 

Riverstones

Ben je op zoek naar échte bijzondere mozaïek tegeltjes? Dan kies je natuurlijk voor de zogenoemde Riverstones mozaïek. De Riverstones variant wordt gemaakt van natuursteen én bestaat uit allemaal kleine kiezelsteentjes. Nét als echte kiezelsteentjes hebben ze niet allemaal dezelfde groottes, waardoor er een speels effect ontstaat. Deze mozaïek tegeltjes zijn vooral heel populair in badkamers, omdat ze een rustgevende sfeer met zich meebrengen. Riverstones mozaïek is zowel op de wand als op de vloer van je woning te plaatsen.

Mozaïek sticks

Mozaïek sticks zijn een andere, zeer populaire, tegelsoort. In tegenstelling tot de Riverstones, zijn deze mozaïek tegels juist wat stoerder én perfect voor moderne interieurs. Mozaïek sticks hebben namelijk rechthoekige stenen, waardoor er een muurpatroon verschijnt. Door de opvallende aanwezigheid van deze mozaïek tegels worden ze vaak gebruikt voor woonkamers en keukens. Mozaïek sticks zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren, waardoor je altijd een kleur kunt vinden die goed bij jou én je interieur past. Wil je een neutrale kleur? Dan kies je natuurlijk voor wit of grijs. Ben je op zoek naar iets stoerders, en durf je een kleurtje te proberen? Kies dan voor de stoere rode tint.

Glasmozaïek

Wil je jouw woning een beetje luxe meegeven? Kies dan voor de prachtige glasmozaïek tegels. In tegenstelling tot de twee bovenstaande stenen tegels, zijn glasmozaïek tegels gemaakt van écht glas. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het glas zorgt voor de glans op de tegels. Door deze glans zijn glasmozaïek tegels vooral zeer populair op het toilet en in de badkamer. Hier wil je immers graag tot rust kunnen komen, én een prettige sfeer kan daarbij helpen. Glasmozaïek is verkrijgbaar in een heleboel kleuren, waaronder wit, grijs en zwart. Maar wil je een écht unieke badkamer? Dan kies je natuurlijk voor groen, blauw of paarse tegels.