Direct Wonen
Image default
Landelijk leven

Een paar tips voor het kopen van een kapstok

Een paar tips voor het kopen van een kapstok

Het kopen van een kapstok is nog niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Veel mensen denken dat je alleen kunt kiezen uit een wandkapstok of staande kapstok. Echter heb je met veel meer aspecten te maken. Zo is het belangrijk om te weten wat je budget is. Hier kun je namelijk een bepaald materiaal mee betalen. Hout en metaal zijn de meest duurzame keuze omdat deze vaak ook lekker lang meegaan. Echter als je niet veel te besteden hebt dan kom je al snel uit bij plastic De regenjas heren kun je prachtig aan deze kapstokken ophangen. Het is ook belangrijk dat je deze hangt en niet vouwt, want zo blijft de pasvorm het beste. Daardoor kun je er jarenlang van genieten en als je echt duurzaam bezig wil zijn, kunnen we je de Maium regenjas aanraden!

Zelf een kapstok maken

Als je comfortabel wil wonen dan is een kapstok meer als alleen een plek waar de jassen ophangt. Je wil namelijk het liefste dat het er altijd uitziet en daarom maken steeds meer mensen hun kapstok zelf. Niet iedereen heeft een even grote hal en als je een kapstok zelf maakt, dan kun je optimaal gebruikmaken van de ruimte. Je kunt er dan namelijk ook voor kiezen om meerdere lagen onder of boven elkaar te maken. Zo krijgen de jassen en vesten die je eraan ophangt ook de ruimte om te drogen na bijvoorbeeld een regenbui. Bovendien kan je bezoek het dan ook een stuk sneller terugvinden. Maar het meest belangrijke is toch ook wel dat de kapstok er niet te vol uitziet. Want dit is vaak een doorn in het oog en je wil juist een eyecatcher in de gang, entree of hal hebben.

De staande kapstok

De staande kapstok is heel flexibel, want deze kun je op meerdere plekken in huis kwijt. Bovendien kun je er ook voor kiezen om deze naar boven te brengen wanneer je hem niet nodig hebt. Een ander voordeel is toch ook wel dat je er een leuk kleurtje aan kunt geven. Dit is ideaal als je niet altijd er wat aan hebt hangen. 

Een kapstok is toch vaak het eerste waar de mens zijn oog op heeft als ze jouw huis betreden. Steeds meer mensen achten ook het belang daarvan in en daarom zie je ze niet alleen in steeds meer kleuren, maar ook uitvoeringen. Vroeger zag je voornamelijk het ronde model, maar vandaag de dag heb je ze ook een beetje in de vorm van een boom. Kinderen kunnen hun jas aan de onderkant zelf ophangen en de volwassenen bovenin. Dit zorgt er niet alleen voor dat zij dit zelfstandig kunnen doen, maar het geeft ook een unieke en natuurlijke look.

Laat de entree shinen

In de entreeruimte is het belangrijk om het principe less is more aan te houden. Vaak zijn dit wat krappe ruimtes en je moet het dus ook niet zomaar vol zetten met allerlei spullen. Een paar items aan de muur kunnen altijd, maar probeer het qua meubels zo neutraal mogelijk te houden. Het is wel leuk als je een beetje de stijl aanhoudt die je in de rest van het huis ook gebruikt. Dit geeft aan de mensen die langskomen een erg warm gevoel omdat alles bij elkaar past. Ongeacht of dit hun smaak is of niet!