Direct Wonen
Image default
Aanbiedingen

Projecten met bouwhekken: alle tips en benodigdheden op een rij

Projecten met bouwhekken: alle tips en benodigdheden op een rij

Voor elk infrabedrijf is het belangrijk om goede bouwhekken te hebben. Bouwhekken zijn namelijk onmisbaar bij elk bouwproject. Ze beschermen niet alleen de bouwplaats tegen onbevoegden, maar ook tegen nieuwsgierige voorbijgangers. Daarbij zorgen bouwhekken ook voor de veiligheid van de werknemers op de bouwplaats. Het kiezen van de juiste bouwhekken kan echter lastig zijn als er veel verschillende opties zijn. Als infra-professional wil je er immers zeker van zijn dat de bouwhekken voldoende stabiliteit hebben en tegen een stootje kunnen. In deze blog ontdek jij hoe je ze in kunt zetten en welke bouwhekken geschikt zijn. 

 

Kies de juiste bouwhekken

Het type bouwhek hangt af van het type bouwproject. Zo heb je bijvoorbeeld hoogbouw of laagbouw en kan het zijn dat je bouwhekken moet gebruiken voor het afsluiten van een bouwterrein of als tijdelijke scheidingswanden. Let daarbij goed op of de bouwhekken voldoen aan de eisen van veiligheid. Zo moeten ze bijvoorbeeld bestand zijn tegen vandalisme en extreme weersomstandigheden.

 

Bouwhekken op de juiste manier plaatsen

Het is belangrijk dat bouwhekken op de juiste manier worden geplaatst. Zo dien je rekening te houden met de juiste afstanden tussen de bouwhekken en het juiste gebruik van klemmen en stabilisatoren. Op deze manier kun je namelijk voorkomen dat de bouwhekken omwaaien of verschuiven als gevolg van wind of ander extreem weer.

 

Andere benodigdheden bij gebruik van bouwhekken

Naast bouwhekken zijn er ook andere benodigdheden die je nodig hebt bij bouwprojecten. Zo kan het gebruik van een opslagcontainer handig zijn om je gereedschap en benodigdheden veilig op te slaan. Daarbij kun je ook bijvoorbeeld een tijdelijk toilet regelen voor je werknemers op de bouwplaats.

 

Het belang van veiligheid

Veiligheid is ontzettend belangrijk. Zorg daarom altijd dat je bouwhekken voldoen aan de eisen en laat ze eventueel controleren voordat je de bouwplaats betreedt. Daarbij is het ook altijd verstandig om je werknemers te attenderen op het belang van veiligheid en ze te wijzen op de gevaren die er om de hoek kunnen schuilen.

 

Bouwhekken huren of kopen?

Als laatste is het belangrijk om te overwegen of je bouwhekken wilt huren of kopen. Het voordeel van het huren van bouwhekken is dat je niet gebonden bent aan een lange termijn verplichting en het vooral handig kan zijn bij eenmalige projecten. Het voordeel van kopen is dat je de bouwhekken herbruikbaar zijn, maar het kan uiteindelijk duurder uitvallen.

 

https://bouwhekkenbelgie.be/