Direct Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Hoe kies je het beste matras

 

De zoektocht naar een goed matras kan soms lastig zijn. Je dient diverse meubelzaken af te gaan en op verschillende matrassen te liggen om te kijken wat je comfortabel vindt. Je hebt de keuze uit duizenden soorten matrassen. Hierdoor kan het soms overweldigend zijn en blijven mensen veel te lang op hetzelfde matras slapen. Dat is zonde. Veel mensen hebben wel een voorkeur voor een matras. Sommige slapen graag op een stevig matras en andere liggen liever op een zacht matras. Je kunt hierbij jouw lichaamsgewicht meenemen. Het is aan te raden om een stevig matras te kiezen wanneer je rond de 100 kilo weegt. Weeg je rond de 50 kilo, dan kun je kiezen voor een zachter matras. Een topper matras kan jouw huidige matras ook in een keer omtoveren tot een zachter of juist harder matras. Deze kleine toevoeging kan al een hoop extra comfort bieden.

Wat is het beste kussen
Naast een goed matras is een fijn kussen ook erg belangrijk voor een goede nachtrust. Ook hierbij kun je weer kijken naar jouw voorkeur. Zo slaapt de een graag op een hard kussen en de ander liever op een zacht kussen. Je kunt hierbij kijken naar jouw slaaphouding. Slaap jij bijvoorbeeld op je rug? Dan kun je kiezen voor een steviger kussen. Slaap je op je zij of op je buik? Dan kun je kiezen voor een zachter kussen. Zorg er altijd voor dat je een kussen kiest die jou voldoende ondersteuning biedt. Hierdoor belast je niet onnodig je nek of je rug. Zo word je iedere ochtend fris en fruitig wakker zonder nek- of rugklachten. Je kunt diverse kussens testen om te kijken wel jouw voorkeur heeft.

Een fijn dekbed mag niet ontbreken
Om het helemaal af te maken kun je ook kiezen voor een nieuw dekbed. Zeker wanneer je oude dekbed al jaren oud is. Ook hierin heb je veel keuze. Kies je voor een donzen dekbed die je 4 seizoenen kunt gebruiken? Of ga je liever voor een dun zomerdeken en een dikker winterdekbed? Bij het maken van de juiste keuze voor een nieuw dekbed kun je ook weer kijken naar jouw voorkeur. Slaap is ontzettend belangrijk. Een comfortabel bed draagt hieraan bij. Daarom is het verstandig om wat geld te investeren in een fijn bed en een goed matras. Je brengt tenslotte een groot deel van je leven door in je bed.

 

https://directwonen.be/hoe-kies-je-het-beste-matras