Direct Wonen
Image default
Aanbiedingen

Het belang van een goede regenjas

Het belang van een goede regenjas

Wanneer je regelmatig naar buiten gaat, is een goede jas natuurlijk onmisbaar. Vooral in de wintermaanden, wanneer de temperatuur daalt en ook de kans op neerslag flink toeneemt, is het wel zo prettig dat je in het bezit bent van een goede regenjas. Zo kun je jezelf  bijvoorbeeld beschermen tegen de regen en hoef je ook niet bang te zijn dat je kleren vies en nat worden. Vooral tijdens een ritje op de fiets naar het werk is het fijn dat je droog overkomt. Vaak is het terug naar huis iets minder erg, maar ook dat is niet heel prettig kunnen we je verzekeren. Toch zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom het dragen van een regenjas een aanrader is. Wil jij weten waar, lees dan dit artikel.

 

Je wordt niet nat

Het belangrijkste aan het dragen van een regenjas heren, is dat je niet nat wordt. Hoe prettig is dit op het moment dat je iedere dag met de fiets naar je werk gaat. Een regenjas is namelijk zo ontwikkeld, dat de stof geen water of wind doorlaat. Dit heeft ermee te maken dat het gemaakt is van een speciale stof met coating, waardoor de regendruppel erop blijven liggen en er bij een zuchtje wind vanzelf afwaaien. Wel is het goed te weten dat er wel degelijk verschillen zitten in het type regenjas dat je kiest. Zo kan het zijn dat je regenjas bijvoorbeeld wel waterafstotend is, maar winddicht een stuk minder. Vooral tijdens de wintermaanden is dit wel iets om rekening mee te houden. 

 

Perfect tegen de kou

Een goede regenjas dames is niet alleen geschikt om te dragen tijdens een flinke regenbui, maar zorgt er ook voor dat je lekker warm blijft. Door de coating die het water tegenhoudt, kan ook de wind er niet doorheen. Op deze manier zorg je er dus voor dat je geen problemen hebt om lekker warm te blijven. Wel is het aan te raden om alsnog een dikke trui te dragen als je het snel koud hebt. Overigens kun je ook kiezen voor een dikkere voering, waardoor je de jas gedurende de hele herfst en winter zou kunnen dragen. Zo is de jas niet alleen geschikt tegen regen, maar ook tegen kou en allerlei andere weersinvloeden.

 

Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten

Op het moment dat je je zoektocht begint, zul je al snel merken dat regenjassen er in allerlei soorten en maten zijn. Des te belangrijker dus om vooraf vast na te denken over bijvoorbeeld een bepaald model of een bepaalde kleur die je voorkeur heeft. Vooral bij vrouwen is het vaak belangrijk dat ze de jas niet alleen kunnen dragen als bescherming tegen kou en regen, maar ook dat deze enigszins matcht met de rest van de kleding. Het is dan dus ook handig om je alvast online te oriënteren. Zo kun je door het gebruik van de verschillende zoekfilters een beperkte selectie maken van regenjassen die voldoen aan jouw zoekcriteria. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus!