Direct Wonen
Image default
Woning en Tuin

Je levensstijl een boost geven met een waterfilter

Als je de behoefte hebt om het huishouden en de gezondheid van het leven in je woning te optimaliseren op een manier die jouw en je gezin gezond en gelukkig houdt, maar er wel voor wil zorgen dat het de juiste keuze voor ieder is, is het misschien de moeite waard om naar waterfilters te kijken. Het drinken van water is een belangrijk onderdeel van ons leven en verdient daarom extra aandacht zowel in als buitenshuis. 

De keuze voor een gezonde levensstijl

Met behulp van een waterfilter worden onzuiverheden in het water verwijderd. Dit betekent dat het gefilterde water volledig voorzien is van de essentiële mineralen en vitamines die je lichaam nodig heeft. Het is aangetoond dat het drinken van schoon water krampen en spierpijn vermindert en tegelijkertijd gewichtsverlies bevordert. Andere voordelen zijn onder meer het stabiliseren van de bloeddruk en hartslag, een betere stofwisseling en het bestrijden van bacteriën die in het lichaam worden aangetroffen. Koken met schoon, gefilterd water kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de smaak en kwaliteit van het voedsel, omdat het helpt bij het verwijderen van alle schadelijke stoffen die we verteren.

Een betere levensstijl creëren

Je moet niet te ontmoedigd worden om waterfilters te gebruiken. Afgezien van de voordelen voor de gezondheid en het milieu, biedt het nog veel meer. Waterfiltratie is ongelooflijk eenvoudig te installeren, op te knappen en te vervangen. Een waterfilterkan vraagt niet meer dan wat ruimte in de keuken of elders. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd op waterafvoeren zoals kranen en koelkasten. Sommige soorten filters vereisen heel weinig of helemaal geen onderhoud, omdat het product volledig gemonteerd en klaar voor gebruik wordt geleverd. Waterfilters voor het hele huis kunnen ook worden toegepast op de hoofd watervoorziening van het huis. Dit zorgt ervoor dat het water dat uit alle uitgangen komt schoner en lekkerder is dan voorheen. Ze bestaan ​​meestal uit een filter en een voorfilter. Beide kunnen na langdurig gebruik eenvoudig worden vervangen. 

Bovendien wordt het toepassen van een waterfilter geprezen omdat het verrassend kosteneffectief is. Ten eerste kunnen de kosten van flessenwater behoorlijk oplopen als het als de belangrijkste waterbron wordt gebruikt. De prijzen van flessenwater staan ​​niet gelijk aan de superieure kwaliteit van een degelijk waterfilter, noch qua smaak noch qua gezondheid.

De milieuvriendelijke keuze

In één jaar tijd worden er ongeveer 481 miljard flessen water gebruikt. De schade die dit voor het milieu met zich meebrengt, is enorm. Dit komt omdat plastic honderden jaren nodig heeft om te ontbinden, en bij blootstelling aan zonlicht geeft plastic giftige stoffen af ​​aan het milieu. Materialen die waarschijnlijk hun weg zullen vinden naar levende organismen.

Een ander gevaar dat plastic met zich meebrengt, zijn de microplastics die worden aangetroffen in waterflessen en grote watermassa’s, aangezien microscopisch kleine stukjes plastic zich vermengen en verstrengelen met het water rond plastic. Dit vindt zijn weg naar dieren en planten die hun gezondheid en welzijn aantasten. Dit gevaar is echter niet beperkt tot dieren en planten. In recente studies is aangetoond dat microplastics een effect hebben op de celontwikkeling in het menselijk lichaam. De meeste mensen consumeren in feite genoeg microplastics om celdood en verschillende allergische reacties te veroorzaken.

 

https://directwonen.be/een-boost-met-een-waterfilter/