Direct Wonen
Image default
Verf

Welke voordelen heeft Sigma’s S2U Gloss?

 

 

Verfklussen heb je in alle soorten en maten. Wat voor een verfklus je aan huis moet doen, bepaalt meestal ook de soort verf die je nodig hebt. Je hebt verscheidene soorten verf: alkydverf, acrylverf, beits, structuurverf, radiatorlak, et cetera. Binnen deze verven kun je meestal nog kiezen voor verschillende afwerkingsvarianten, namelijk mat, zijdeglans of hoogglans. De S2U Gloss van het verfmerk Sigma heeft zo’n hoogglanzende afwerking. Voor welke verfklussen is deze verf echter geschikt? En wat zijn de voordelen van de S2U Gloss? In dit artikel zullen deze vragen beantwoord worden.

De Sigma S2U Gloss

De Sigma S2U Gloss is een hoogglans lakverf voor buiten verfklussen. Het is gebruikelijk om zaken met deze verf af te lakken, zoals kozijnen, deuren en andere houten dingen buitenshuis. Denk bij dit laatste aan hekwerken of tuinhuisjes. Bij het gebruik van de lakverf moet je eerst wel ten alle tijden een grondverf of primer aanbrengen, zodat de verf beter hecht op je ondergrond. Ook dingen van kunststof en metaal kun je aflakken met deze verf. Ook hierbij is het van belang eerst een goede primer aan te brengen, zoals de multiprimer van Sigma.

De voordelen van de Sigma S2U Gloss

Ten eerste is de S2U Gloss een kras- en slijtvaste verf, waardoor deze geschikt is voor buitengebruik. Een tweede voordeel is dat je de Sigma S2U Gloss door het hele jaar heen kunt gebruiken, omdat deze ook goed droogt bij lage temperaturen. Zo lang de temperatuur niet hoger is dan dertig graden Celsius en het niet vriest, kun je deze verf prima buiten gebruiken. Nadat je een goede primer hebt aangebracht, zal de Sigma S2U Gloss gemakkelijk acht jaar mooi blijven zonder bij te hoeven schilderen. De verf behoudt lang zijn kleur en glans, waardoor hij onderhoudsarm is. Bij vuil kun je hem gemakkelijk schoonwrijven met hout cleaner.

 

Wat is de prijs van de Sigma S2U Gloss?

De prijs van de lakverf is afhankelijk van de hoeveelheid, die je kiest. Je kunt een blik Sigma S2U Gloss kopen in 500 milliliter, 1 liter en 2.5 liter. De grootte van het blik is afhankelijk van de grootte van je verfklus. Verder kun je nog de mengkleur kiezen. Ongemengd is de Sigma S2U Gloss wit, maar door hem met andere verven te mengen kun je bijvoorbeeld ook voor zwartgrijs gaan. Hiervoor betaal je geen meerprijs. Een blik verf van een halve liter bedraagt circa €48, een blik van 1 liter €76 en een blik van 2.5 liter €189.

Besparingstips

Kijk online eerst altijd na hoeveel lakverf je voor jouw klus nodig hebt. Het is zonde een blik van 1 liter te kopen, terwijl je slechts de helft nodig hebt. Op veel sites kun je ook zien voor hoeveel vierkante meter oppervlakte verf in het blik zit. Verder is het altijd aan te raden om de prijzen te vergelijken. Op vergelijkingssites, zoals beslist.nl, kun je vaak je verf voor paar euro’s goedkoper op de kop tikken dan wanneer je de eerste de beste winkel in loopt. Ook bieden verscheidene winkels en online webshops losse aanbiedingen op de verf aan, die je niet mag missen.