Direct Wonen
Image default
Serre en overkapping

Maak van een eenvoudige overkapping aan huis, een luxe tuinkamer!

 

Naarmate de populariteit van tuinen groeit, brengen mensen er meer tijd in door. En omdat het buiten niet altijd zonnig is, kiezen veel huiseigenaren voor een terrasoverkapping voor hun buitenruimte. Een overkapping is de perfecte manier om een luxe, gezellige tuinkamer te creëren. Een overkapping is een uitstekende aanvulling op elk terras, maar als u er enkele andere elementen aan toevoegt – zoals gordijnen en meubilair – kunt u er een luxueuze tuinkamer van maken. Het eerste waar u rekening mee moet houden is de stijl van uw huis. Is het een traditioneel huis in Victoriaanse stijl met veel decoratief houtwerk en grote ramen, dan zult u voor iets meer sierlijks willen gaan. Zorg ervoor dat de terrasoverkapping past bij de inrichting van uw huis.

Terrasverwarming

In de winter moet u zorgen voor warmte voor uw overkapping aan huis, zodat deze comfortabel is. Daarom is het raadzaam terrasverwarmers onder uw overkapping te installeren. Moderne opties omvatten zeer subtiele warmtepanelen die een groot gebied kunnen verwarmen – maar u hoeft geen esthetiek op te offeren voor functionaliteit! Daardoor kunnen ze op afstand worden bediend en geven ze geen rood licht; het gebruik ervan heeft dus geen invloed op de sfeerverlichting. Zoekt u echter iets traditionelers, overweeg dan de installatie van een terrasverwarmer. Deze kunnen onder uw overkapping of aan een kant ervan worden geïnstalleerd. Ze zien eruit als traditionele lantaarns maar leveren warmte – dus als u een gezellige sfeer op uw terras wilt creëren, is dit de optie voor u!

Schuifwanden

Een tuinkamer is, omdat hij volledig kan worden afgesloten, veelzijdiger als ruimte voor entertainment dan een terrasoverkapping. Door glazen schuifwanden toe te voegen aan uw bestaande terrasoverkapping (of er zelf een te bouwen) hebt u een extra plek waar vrienden en familie op mooie dagen kunnen samenkomen – ook als het weer niet meewerkt aan andere plannen! Schuifwanden van glas behouden het uitzicht en bieden beschutting. Ze maken ook de terrasverwarming efficiënter, omdat de warmte niet door deze wanden kan ontsnappen. Omdat schuifwanden kunnen worden gesloten bij slecht weer en geopend bij mooi weer, hebt u meer flexibiliteit met uw huis. Door glazen schuifwanden toe te voegen aan uw bestaande terrasoverkapping (of er zelf een te bouwen), hebt u een extra plek waar vrienden en familie op mooie dagen kunnen samenkomen – zelfs als het weer niet meewerkt aan andere plannen! Glazen schuifwanden behouden het uitzicht en bieden beschutting. Ze maken ook de terrasverwarming efficiënter, omdat de warmte niet door deze wanden kan ontsnappen.

Loungeset

Natuurlijk hebt u ook een mooie plek nodig om te zitten. En het goede nieuws is dat er een enorm assortiment loungesets te koop is – dus wat uw afmetingen ook zijn, de kans is groot dat ze iets passends hebben! Wie onder zijn terrasoverkapping minder ruimte heeft voor een permanente installatie, kan kiezen voor modulaire verlichtingssets. Modulaire systemen bestaan uit afzonderlijke, onafhankelijke lampen die u kunt plaatsen zoals het u het beste uitkomt. Omdat deze tuinkamer droog en beschut zal zijn, hebt u veel vrijheid in de keuze van de te gebruiken materialen en de vorm, het ontwerp en de afwerking ervan. Zo kunt u de stijl van uw huis beter doortrekken naar buiten en een tuinkamer gevoel creëren. De tuinkamer kan ook worden gebruikt als eethoek, waar u met uw familie en vrienden kunt dineren. Zo kunt u genieten van de frisse lucht terwijl u buiten eet, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over insecten of insecten die u lastigvallen. U kunt deze ruimte ook gebruiken om te ontspannen en tot rust te komen na een lange werkdag. Als u kinderen hebt, zullen zij een tuinkamer geweldig vinden, omdat zij erin kunnen spelen zonder zich zorgen te hoeven maken over vuil of nat worden.

 

https://mbveranda.nl/