Direct Wonen
Image default
Woningen

De beste jaloezieën voor kantel- en draai ramen

Ben je op zoek naar raambekleding voor draai-kiepramen? Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen. De bewoners willen misschien het gordijn hebben dat het openen en sluiten van het raam niet beïnvloedt. Je moet dus selectief zijn bij het kiezen van de raambekleding. Je kunt bijvoorbeeld serrezonwering en perfect fit jaloezieën gebruiken. Deze jaloezieën klikken op de kralen van het raamkozijn. Je hebt dus geen apparatuur nodig om deze jaloezieën te monteren. Daarnaast kun je ook bottom-up en top-down jaloezieën gebruiken. Je kunt dit rolgordijn eenvoudig verstellen.

Ramen die naar binnen kantelen

Voor de ramen die alleen naar binnen kunnen kantelen mag je linnen gordijnen gebruiken. Je kunt ook vouwgordijnen of plisségordijnen installeren. Dit soort gordijnen zien er erg mooi uit omdat het gelaagde stof heeft. Het kan dus een elegante stijl aan je raam toevoegen. Je kunt het rolgordijn in de rubberen strip tussen het raamkozijn en de dubbele beglazing klikken. Door deze zonwering te installeren heb je privacy, zelfs wanneer je de ramen opent. Daarnaast kun je het rolgordijn ook installeren met een ondiepe bovenbak. Het rolgordijn ligt dus gelijk met de muur van de kamer.

Ramen die openen en naar binnen kantelen

Wanneer je een raam hebt dat open kan en naar binnen kan kantelen, moet je aan verschillende aspecten denken voordat je de gordijnen installeert. Allereerst moet je rekening houden met de frequentie van het openen van het raam met behulp van het zijscharnier. Als je het raam zelden openzet, kun je kiezen voor het plaatsen van plisségordijnen, vouwgordijnen en serrezonwering. Als je echter vaak het raam opent, moet je de jaloezieën buiten de raam uitsparing installeren. Houd er rekening mee dat je geen jaloezieën op dit type raam kunt installeren. Het installeren van een rolgordijn is ook een goed idee omdat het een slank profiel heeft.

Ramen die naar binnen opengaan

Sommige ramen gaan alleen naar binnen open. Wanneer je dit type raam hebt kun je de jaloezieën monteren door deze richtlijn te volgen. Ten eerste kun je het gordijn buiten de raam uitsparing installeren. Je moet hem hoger monteren. Dus als je het rolgordijn omhoog trekt, kunnen de ramen naar binnen openen. Je kunt ook een serre zonwering plaatsen. Wanneer je het deze installeert, moet je er echter voor zorgen dat je het raam nog steeds gemakkelijk kunt openen. Installeer geen gordijn dat het openen van ramen kan blokkeren. Je moet de jaloezieën dus buiten de uitsparing van de ramen monteren.