Direct Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat moet u zoeken in een diffuser?

Wat moet u zoeken in een diffuser?

Er is geen tekort aan verschillende manieren om essentiële oliën te gebruiken om hun waslijst van verschillende voordelen te benutten. Maar het gebruik van een diffuser om hun geur door de lucht te verspreiden als een vorm van aromatherapie is misschien wel een van de meest krachtige.

Type

Zoals eerder vermeld, zijn er twee soorten diffusers voor etherische oliën: ultrasone en vernevelaars. Ultrasone diffusers gebruiken water om de olie vrij te geven, terwijl vernevelaars lucht gebruiken. Aangezien de olie minder verdund is in vernevelaars, kunt u meer aromatherapeutische voordelen krijgen dan bij een ultrasone diffuser. Vernevelaars nemen ook minder ruimte in beslag en hebben meestal glazen reservoirs, wat geweldig is als je niet wilt dat je essentiële oliën in plastic zitten. Er zijn echter enkele nadelen. Ze zijn luidruchtiger dan hun ultrasone tegenhangers en omdat ze de olie niet verdunnen, verbruiken ze deze sneller, wat betekent dat ze niet zo budgetvriendelijk zijn. Behalve dat ze stil en budgetvriendelijk zijn, kunnen ultrasone diffusers langer werken en kunnen ze zelfs dienen als luchtbevochtiger. Welke u kiest, hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Vierkante Voeten

Zorg ervoor dat de essentiële olie diffuser die u overweegt te kopen de grootte van de ruimte waarin u van plan bent om het te plaatsen kan dekken. De meeste diffusers zijn slechts geschikt voor ongeveer 500 vierkante meter. Als uw kamer groter is dan dit, kunt u het beste investeren in meer dan één diffuser.

Looptijd

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u de looptijd van uw essentiële olieverspreider controleren. Sommige diffusers kunnen tot 10 uur werken, waardoor ze ideaal zijn om tijdens het slapen te gebruiken. Als u niet van plan bent om het te gebruiken terwijl u slaapt, is de looptijd niet zo belangrijk. Kunt u leidingwater gebruiken in uw essentiële olieverdamper?

Als je het niet zeker weet, vraag dan bij de fabrikant na wat zij aanraden voor de specifieke diffuser. Meestal is het gebruik van kraanwater boven gedestilleerd water een persoonlijke voorkeur. Sommigen geloven dat de mineralen in kraanwater ervoor zorgen dat de olie zich beter verspreidt in de lucht. Bovendien zou gedestilleerd water de kosten van de diffuser verhogen als het niet iets is dat je al voor je huis koopt. Sommigen vrezen echter ook dat je onzuiverheden inademt door kraanwater te gebruiken. Kraanwater kan ook minerale ophoping veroorzaken, wat het reservoir van je diffuser na verloop van tijd kan beschadigen.

Is het slecht om te veel olie in een essentiële olie diffuser te doen?

In het kort, ja. Als algemene regel geldt dat je maar drie tot vijf druppels per 100 milliliter water moet doen. Te veel olie in je diffuser kan gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om binnen het aanbevolen bereik te blijven.

Kun je slapen met een diffuser aan?

Ja, het is veilig om te slapen met een essentiële olie diffuser aan, maar je wilt niet dat je diffuser continu draait gedurende de nacht, omdat dit het risico van overmatige blootstelling aan de oliën met zich meebrengt. Gelukkig zijn diffusers uitgerust met veiligheidsfuncties zoals timers en automatische uitschakeling om overmatige blootstelling te voorkomen. Als uw diffuser geen timer heeft, probeer hem dan een paar minuten te laten werken voordat u naar bed gaat en zet hem dan uit.

Hoe vaak moet u het water in uw essentiële olieverdamper verversen?

De meeste fabrikanten raden aan om na elk gebruik het water te verversen en de diffuser schoon te maken. U kunt het overtollige water weggooien en het reservoir droogwrijven met een microvezeldoek.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in geurstokjes.